curatare tapiterie auto

Servicii Curatare Tapiterie Auto

La AutoZU oferim servicii de curatare tapiterie auto pentru orice masina. Fie ca este tapiterie auto din piele, alcantara sau textil, putem curata integral tapiteria prin metoda injectie-extractie.

Cum se curata? Cat dureaza? Ce solutii se folosesc?
Gasiti raspunsurile mai jos la toate intrebarile voastre. 

Cum se procedeaza pentru curatare tapiterie auto?

 In primul rand se aspira foarte bine suprafata pentru a elimina toata murdaria uscata si praful de la suprafata.

Dupa aspirare, se trece la aplicarea solutiilor dedicate pentru fiecare material in parte si se agita bine pentru a permite solutiilor sa inmoaie toata murdaria si pentru a imprasita solutiile pe toata suprafata.

IApoi se trece la metoda de injectie extractie pentru a elimina solutiile si murdaria din tapiteria auto. Aceasta metoda se face cu un aspirator special care injecteaza apa pe suprafata textila si apoi o extrage imediat fara a lasa apa sa treaca in burete. Prin acest proces se extrage toata murdaria ce se afla in textilul tapiteriei.

La final se usuca bine si se aplica o protectie (dupa caz).

La tapiteriile de piele, suprafetele se curata cu solutii dedicate prin metoda de aplicare spuma solutie apoi pensulare fina cu perii din par natural, pielea fiind o suprafata mai sensibila atunci cand este curatata. 

La final se aplica o hidratare pentru a “relaxa” pielea si dupa caz, o protectie ceramica pentru a proteja si mai mult tapiteria din piele.

Ce solutii se folosesc?

Se folosesc solutii dedicate pentru fiecare material in parte.

Pentru curatare tapiterie auto din textil,alcantara sau piele folosesc Pol Star de la Koch Chemie, Fabric Power IPD sau Kenotek.

Solutiile sunt aplicate in dilutii specificate pentru fiecare producator in parte.

Cat dureaza? 

Procesul intreg pentru o curatare tapiterie auto totala dureaza aproximativ 5-6 ore dar este necesar de minim 24 ore pentru a se usca complet.

Pentru un simplu scaun, procesul poate dura 1 ora iar timpul de uscare 24 ore. Uscarea se poate face lasand masina la atelier sau lasand masina cu geamurile si usile deschis acasa.

Se demonteaza scaunele si bancheta?

Nu in toate cazurile. Depinde de pachetul de detailing ales si de cerinta clientului, bineinteles. Sunt masini care au sisteme de prindere mai complexe si atunci dureaza mai mult sau sunt cazuri in care clientul opteaza doar pentru o curatare de suprafata si nu se doreste demontajul scaunelor. 

Daaar… pentru o curatare profesionala recomand scoaterea scaunelor din masina si spalarea lor integral, chiar daca asta inseamna mai mult timp si trebuie sa lasati masina 1-2 zile la atelier.

Ce se intampla cu pielea vopsita?

Sunt cazuri in care tapiteria din piele a fost vopsita in trecut si clientul nu stia, apoi cand aplicam solutiile de curatare este posibil sa se ia vopseaua. Din pacate, acea piele nu poate fi curatata decat daca se revopseste dupa. 

IInainte de a ma apuca de lucru, fac o mica verificare dar in mare parte, pielea este vopsita in zonele vizibile doar, precum zona de mijloc a scaunelor.

Guma sau alte solutii pe tapiterie?

Se pot elimina si acestea prin injectia cu abur fierbinte.

Daca mai aveti intrebari 0728 199 914 sau contact@autozu.ro

curatare interior detailing interior
curatare interior detailing interior
Call Now Button