Servicii de inlocuire lupe faruri

Oferim servicii de inlocuire lupe faruri pentru diferite marci si modele auto. Inlocuire oglinda reflectoare si lupa dispersoare.

Pentru a intelege mai bine de ce nu mai bat farurile chiar daca ai schimbat becurile, trebuie sa intelegem cum functioneaza asa zisele “lupe din faruri”.

Ce sunt lupele din faruri ?

Lupele din faruri sunt niste proiectoare concepute pentru a dispersa lumina mult mai bine si pe o raza cat mai precisa.

Ele sunt formate dintr-o oglinda reflectoare si o lupa dispersoare. Ceea ce se arde de fapt este oglinda reflectoare din spatele proiectorului ceea ce face ca lumina sa nu se mai disperseze in fata.

Lupele din faruri sunt de mai multe tipuri si va vom explica aici cele 3 tipuri de proiectoare comune la noi;

Cum se intampla toata operatiunea? 

In primul rand se demonteaza farul de pe masina, se curata de praf si mizerie pentru a nu il contamina in interior, se demonteaza toate elementele si componentele electronice ce pot fi avariate in urma procesului de desigilare a farului si apoi se trece la desfacerea sticlei protectoare.

Desigilarea lui se face prin incalzirea adezivului Butylic si prin dezlipirea a sticlei frontale de carcasa farului.

Se inlocuieste lupa si se curata bine tot interiorul farului apoi se trece la sigilarea lui cu adeziv Butylic.

La final, in functie de preferinta clientului, se poate polisa farul apoi se monteaza inapoi pe masina.

Tot acest proces poate dura intre 1 si 2 zile.

Lupe far cu halogen

Acest tip de lupe utilizeaza becurile clasice cu halogen care se folosesc si la farurile normal fara lupa. Aceasta lupa ofera o performanta mai ridicata pentru becurile cu halogen si o lumina mult mai directionata pe drum. Adesea sunt folosite becuri tip H7 H4 sau H1. La acest tip de lupe se pot monta becuri LED dar nu pot fi omologate.

Lupe far cu Xenon

Acest tip de lupe sunt concepute sa reziste mai bine in timp si datorita becurilor cu Xenon le face sa fie mult mai puternice si decat lupele clasice. Pot fi lupe cu Xenon doar pe faza scurta si cu Bixenon pentru lumina pe faza scurta si pe faza lunga. Lupele cu Xenon sau Bixenon sunt unele din cele mai bune datorita faptului ca ele ofera lumina in orice conditii meteo, inclusiv pe ploaie sau ceata.

Lupe far cu LED

Sunt lupe far concepute cu sistem de LED-uri integrate si cu sistem de racire pentru led-uri. Sunt gasite pe modele de masini mai noi sau de lux. LED-ul in sine ofera o lumina foarte clara si puternica iar marele avantaj este consumul de energie mic si durata de viata mai ridicata. Acest tip de lupe sunt populare in zilele noastre doar ca ele nu sunt la fel de eficiente precum Xenonul atunci cand vine vorba de conditii meteo precum ploaie sau ceata.


Datorita acestei linii de taiere a luminii oferita de lupele din faruri, puteti avea o vizibilitate foarte ridicata fara a deranja ceilalti participanti la trafic. Lupele sunt concepute pentru a distribuii lumina intr-o raza bine definita.

inlocuire lupe faruri bucuresti
Call Now Button